Buna ziua,

 

Stimate Domnule Valentin Gros,

 

Apreciem interesul Dumneavoastra pentru sectorul constructiilor, dar pentru buna informare a cititorilor publicatiei Dumneavoastra, va rugam sa tineti seama de urmatoarele:

  1. Informatiile din articolul Dumneavoastra sunt prezentate trunchiat: cresterea salariilor din constructii este insotita de o scadere a fiscalitatii pe munca, deci procentul de crestere cu 60% este fals.
  2. Nu avem nici o informatie ca managerii din domeniu ar fi pesimisti, dimpotriva. Nu exista o justificare a afirmatiei ca efortul va cadea tot pe umerii firmelor decat in situatiile in care nu a functionat transparenta si legalitatea relatiilor de angajare.
  3. Informatia :“Companiile sunt obligate să modifice salariile de la 1 ianuarie, dar îşi pot recupera banii, prin mărirea preţurilor, abia peste trei sau şase luni. Şi există semnale din piaţă potrivit cărora unităţile achizitoare nu sunt dispuse să suporte scumpirile "a precizat oficialul patronatului din constructii" dezinformeaza opinia publica:

- Interlocutorul Dumneavoastra nu are calitatea de "oficial al patronatului din constructii".

- Interpretarile din declaratie sunt personale si nu sunt in spiritul actelor normative la care se face referire, cu atat mai mult cu cat considera ca punerea in aplicare a legilor este una optionala.

Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii, in calitate de federatie reprezentativa pentru Sectorul constructii civile si industriale, priveste optimist masurile luate de Guvernul Romaniei dupa semnarea Acordului FPSC - Guvern si spera ca rezultatele pozitive sa apara imediat.

 

Cu stima,

FPSC

Articolul domnului Valentin Gros il accesati aici: https://m.jurnalul.antena3.ro/bani-afaceri/economia/constructorii-demolati-de-pesimism-798490.html