Astazi 11.01.2019 in Monitorul Oficial cu numarul 32 a fost publicata Instructiunea Presedintelui Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice privind ajustarea pretului contractului de achizitie publica/ sectoriala.

Instructiunea Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice privind ajustarea pretului contractului de achizitie publica/ sectoriala vine sa clarifice modul in care se efectueaza ajustarea pretului in cazul contractelor de executie aflate in derulare. Una din prevederile interpretabile se referea la definirea situatiilor imprevizibile si modul in care era posibila actualizarea pretului contractual, Instructiunea in cauza aducand clarificari in acest sens.

Modificarea salariului minim garantat pentru domeniul constructii, asa cum acesta a fost aprobat prin OUG 114/28 decembrie 2018 va permite modificarea corespunzatoare a valorii contractelor, in conditiile noii Instructiuni. Textul instructiunii nr.2/2018 il puteti gasi in site-ul nostru la Sectiunea LEGISLATIE IN VIGOARE.

Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii va putea sesiza situatii imprevizibile de pe piata, care ar putea duce la modificarea valorii contractuale.