Joi, pe 25 mai 2022, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a deschis platforma dedicata companiilor din domeniul constructiilor, care vor sa aplice pentru finantare prin programul Garant Construct si IMM Prod, destinat intreprinderilor mici si mijlocii.

Prin programul Garant Construct se urmareste imbunatatirea eficientei energetice, sustinerea investitiilor in domeniul energiei verzi si alinierea la obiectivele de mediu. Prin acest program se permite achiziţionarea de echipamente, softuri şi utilaje, construcţia, achiziţia, amenajarea de hale, finanţarea capitalului de lucru sau plata salariilor. Companiile pot lua credite pentru investiţii cu o valoare totală de 10 milioane de lei şi pentru capital de lucru cu o valoare maximă de 5 mil. lei. Beneficiarii eligibili vor fi IMM-urile, inclusiv startup-uri, care îşi desfăşoară sau diversifică activitatea în domeniul construcţiilor.

Programul IMM Prod este destinat întreprinderilor mici şi mijlocii, inclusiv startup-uri, din zona urbană pentru accesarea de credite pentru producţie şi pentru creşterea capacităţii de producţie, reconversia de la intermediere la producţie, precum şi pentru digitalizarea activităţii şi îmbunătăţirea standardelor de mediu.

 

Totodată Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene a publicat calendarul centralizator al apelurilor de proiecte PNRR pentru anii 2022 si 2023. Documentul poate fi consultat aici