Federația Patronatelor Societăților din Construcții, partener în Proiectul "ID CARDS PENTRU LUCRĂTORII ÎN CONSTRUCȚII"  alături de FGS Familia (promotor) și Fellesforbundet, are plăcerea de a vă anunța că au început sesiunile de consultare publică, una dintre cele mai importante etape ale realizării propunerii de politică publică, obiectivul fiind acela de a genera un dialog extins cu toate părțile interesate. Recomandările propuse în urma consultărilor vor fi analizate și incluse în propunerea de politică publică, care va conține: metodologie de implementare, instituții responsabile de evaluare și control, precum și o analiză a costurilor și impactul asupra bugetului național.

În cadrul proiectului sunt planificate 3 sesiuni de consultare publică, pentru a permite tuturor părților interesate să prezinte propunerile și să analizeze varianta finală de politică publică ce va fi prezentată autorităților. Efortul va fi dublat de organizarea unor întâlniri punctuale, cu reprezentanții fiecărei instituții de resort, pentru a putea discuta în detaliu fiecare punct al propunerii de politică publică.

Prima sesiune de consultări a avut loc în data de 18.02.2022, în format fizic, dezbatere la care au participat peste 40 de persoane. Următoarele sesiuni de consultări se vor desfășura în 10 martie și 24 martie. În măsura în care sunteți interesați de proiectul nostru vă invităm să ne transmiteți un email pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și/ sau să accesați site-ul proiectului, www.forumulconstructorilor.ro pentru mai multe detalii!

 

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 15 luni (februarie 2021 – apriliei 2022), fiind susținut de guvernul norvegian prin intermediul Granturilor Norvegiene 2014 – 2021 în cadrul Programului “Dialog Social – Muncă Decentă”.

Obiectivul general al proiectului este elaborarea unei politici publice care urmărește crearea unui sistem nediscriminatoriu de combatere a muncii nedeclarate în sectorul de construcții din România printr-un card social pentru lucrătorii angajați, ca instrument de promovare a unei agende privind munca decentă și lupta împotriva dumping-ului social. Finalitatea demersului îl contituie implementarea unui “card al lucrătorului în construcții”, soluție prezentă deja în alte state europene cu rezultate foarte bune.