COMUNICAT MDRAP

 

Începând de anul acesta, în fiecare 14 septembrie, sărbătorim Ziua Națională a Constructorului – este data inaugurării Podului de la Cernavodă (construit de inginerul român Anghel Saligny; la vremea aceea, în 1895, era cel mai mare din Europa și al treilea ca lungime din lume).

Inițiativa a apărut la solicitarea Federației Patronatelor Societăților din Construcții și a fost legiferată de Parlament (prin Legea nr. 350/2018), din nevoia de a marca prestigiul acestei profesii care a dăruit României personalități ca Elie Radu, Anghel Saligny, Gheorghe Balș, George (Gogu) Constantinescu, Emil Prager, Gheorghe Duca, Constantin Avram, Panaite Mazilu, Ionel Radu Prișcu, Paul Solacolu, Costin Georgian, Eugeniu Iordăchescu, Traian Popp, Vasile Hobjilă, Nicolae Noica, George Iacobescu și mulți alții - profesioniști care au pus pe harta țării investițiile care au contribuit la modernizarea României.

La nivel european și la nivel național, industria construcțiilor aduce nenumărate beneficii societății și economiei (case, școli, spitale, drumuri, poduri, autostrăzi, rețele de canalizare și apă, lucrări hidrotehnice și de amenajare a cursului râurilor), contribuind la creșterea calității vieții şi transformând visele noastre în realitate, prin munca nevăzută a inginerilor, proiectanților, diriginților de șantiere, maiștrilor și muncitorilor în construcții.

În calitate de autoritate de stat în domeniul construcțiilor, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice (MDRAP) dorește să sublinieze importanţa muncii constructorilor și să le mulțumească pentru eforturile depuse pentru dezvoltarea României! La mulţi ani!

https://www.mdrap.ro/comunicare/presa/comunicate/14-septembrie-ziua-nationala-a-constructorului