PRIAevents în parteneriat cu FPSC organizează vineri, 27 noiembrie 2020, de la ora 12:30 videoconferința PRIA Enviroment. Mai multe detalii despre agenda evenimentului se regăsesc  pe https://priaevents.ro

Participarea celor interesați este gratuită, înscrierea se face accesând link-ul: https://priaevents.ro/inregistrare-conferinta-online-2020/.

Principalele subiecte dezbătute:

Green Deal Romania

Cine va fi coordonatorul principal al Green Deal în România? Ce impact va avea în economia Romaniei? Care sunt industriile care pot beneficia? Cât la sută din granturi vor merge către privat și cât către stat?

Digitalizarea companiilor de mediu și transparența

De ce este importantă digitalizarea in sectorul de mediu? Cum au investit companiile de mediu în digitalizare? Cum se poate face  transparentizare mai buna a acestui sector prin intermediul digitalizării? Există fonduri UE sau granturi pentru acest lucru? Cum pot fi accesate?

Colectarea deșeurilor voluminoase

După ce în cadrul ediției trecute am pus în discuție, în premieră, despre colectarea separată a sticlei în România și au aparut deja rezultate: mai multe primării au faacilitat acest lucru, punem în discuție în cadrul acestei ediții colectarea deșeurilor mari. Ce sistem propun primăriile? Dar companiile de salubrizare și cele de reciclare?

Deseurile din construcții

Se simte nevoia unui management mai bun al deșeurilor care provin din construcții în România. Cum pot fi acestea colectate separat: metale; lemn; deșeuri de ambalaje (carton/hârtie, plastic, etc.); rigips; deșeuri industriale?  Care ar trebui sa fie rolul companiilor de reciclare, al salubriștilor, primăriilor si al autorităților centrale? Cum se poate crea un management eficient al acestor tipuri de deșeuri? Care este responsabilitatea companiilor de construcții și a dezvoltatorilor? Reglementări în domeniul fiscal privind Fondul pentru Mediu. Rolul consultanților privind aplicarea și respectarea cu strictețe a reglementărilor privind Fondul pentru Mediu și aplicarea taxelor de mediu si poluare.

Studii despre reciclare. Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Cum se poate crește conștientizarea în rândul companiilor și al populației? Ce pot face companiile de reciclare, de colectare? Dar autoritățile locale? Cum arată sistemul pay as you throw astăzi? Sistemul de garanție-depozit pentru PET-uri, sticle și doze de aluminiu care ar trebui sa fie introdus pana la finele acestui an. Care va fi cuantumul garanției?

Lectorii  conferinței:

Mircea FECHET – Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor
Bogdan CHIRIȚOIU – Președinte, Consiliul Concurenței / Membru în Consiliul de Administraţie al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER)
Ionuț GEORGESCU – Director General, FEPRA
Radu MERICA – Director General, RER (Recuperare Ecologică și Reciclare)
Irina FORGO – Director, Federația Patronatelor Societăților din Construcții
Constantin DAMOV – Președinte, Green Group
Moderator al evenimentului va fi Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences