RomanianEnglish

Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC), organizație reprezentativă pentru activitatea de construcții civile, industriale, edilitare, drumuri si poduri, autostrazi, constructii rezidentiale, proiectare si arhitectura, instalații sanitare și electrice. FPSC este federația care se implică activ și susține interesele societăților din construcții. Federatia FPSC contribuie la îmbunătățirea legislației aplicabile domeniului, Federația Patronatelor Societăților din Construcții - FPSC participă la dialogul social, în grupuri de lucru, consultări, dezbateri.Federația Patronatelor Societăților din Construcții realizează schimburi de informații și experiență între membrii săi. FPSC dezvoltă relații și parteneriate profesionale naționale / internaționale și organizează / participă la evenimente de interes pentru constructori.

 


"Orice putere este slabă dacă nu este unită"

cair

Participări FPSC

Conferința „Dezvoltarea Moldovei – proiectul - cheie pentru valorificarea potențialului de dezvoltare a României”

Dr. Ing. Romeo-Cristian Erbașu, președintele Federației Patronatelor Societăților din Construcții, la conferința „Dezvoltarea Moldovei – proiectul - cheie pentru valorificarea potențialului de dezvoltare a României”:

„Având în vedere că s-au luat câteva măsuri, potențialul companiilor a crescut de la an la altul și s-a ajuns ca de la sub 6% constructorii, inclusiv proiectanții, să ajungă la 8,1% aport la PIB anul trecut și să reprezinte motorul principal din cei 2,1% creștere economică de anul trecut. Acest lucru trebuie să continue, pentru că oamenii din construcții, ca orice oameni, au nevoie de continuitate și predictibilitate, nu au nevoie de perioade de plată în primele trei luni și după aceea să vedem că avem deficit”.

Cristian Erbașu a subliniat rolul esențial al Patronatului Proiectanților în Construcții, menționând că multe dintre companiile care îl compun au fost inițial parte din Federație. „Este bine că s-au cristalizat și au format separat un patronat al proiectanților, pentru că este foarte important ca ei să-și apere anumite interese separat de executanți”.

Acesta a atras atenția și asupra provocărilor întâmpinate de proiectanți în ceea ce privește actualizarea contractelor și facilitățile financiare, subliniind că „90% din cheltuielile proiectanților sunt reprezentate de manoperă, care este creierul, iar forța de muncă continuă să crească în costuri.”

Patronatul Proiectanților în Construcții din România (PPC) și Banca Națională a României (BNR) au organizat luni, 21 octombrie 2024, la Palatul Culturii din Iași, conferința „Dezvoltarea Moldovei – proiectul - cheie pentru valorificarea potențialului de dezvoltare a României”, un eveniment marcant pentru dezvoltarea regiunii Moldovei și pentru sectorul construcțiilor din România. Acest eveniment a continuat seria de conferințe dedicate rolului crucial pe care proiectarea în construcții îl joacă în creșterea economică și modernizarea țării.

Mai multe detalii despre eveniment aici: https://ppc.org.ro/dezvoltarea-moldovei-proiectul-cheie-pentru-valorificarea-potentialului-de-dezvoltare-a-romaniei-3/

Federația Patronatelor Societăților
din Construcții

Str. Alexandrina nr. 20-22
Bloc C4, Et. 2, Sector 1, București

Telefon:  (+4) 0753 039 138
              (+4) 0722 222 481
              (+4) 0751 054 501

E-mail: [email protected]

Primește cele mai noi informații.
Abonează-te la newsletterul nostru!
Accept GDPR