RomanianEnglish

Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC), organizație reprezentativă pentru activitatea de construcții civile, industriale, edilitare, drumuri si poduri, autostrazi, constructii rezidentiale, proiectare si arhitectura, instalații sanitare și electrice. FPSC este federația care se implică activ și susține interesele societăților din construcții. Federatia FPSC contribuie la îmbunătățirea legislației aplicabile domeniului, Federația Patronatelor Societăților din Construcții - FPSC participă la dialogul social, în grupuri de lucru, consultări, dezbateri.Federația Patronatelor Societăților din Construcții realizează schimburi de informații și experiență între membrii săi. FPSC dezvoltă relații și parteneriate profesionale naționale / internaționale și organizează / participă la evenimente de interes pentru constructori.

 


"Orice putere este slabă dacă nu este unită"

cair

Participări FPSC

Conferința Națională AICPS „Mediul construit sustenabil – noi tendințe în structuri, materiale și tehnologii de construcții”

 

Președintele Federației Patronatelor Societăților din Construcții, Cristian Romeo Erbașu, a  participat, joi, 6 iunie, la cea de-a 32-a Conferință a Asociației Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri

Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS) organizează, în perioada 06-07 iunie 2024, la Iași, cea de-a 32-a Conferință Națională a AICPS. Tema conferinței de anul acesta este „Mediul construit sustenabil – noi tendințe în structuri, materiale și tehnologii de construcții”.

La invitația președintelui AICPS, dr.ing. Lucian Melinceanu, președintele Federației Patronatelor Societăților din Construcții, dr.ing. Cristian Romeo Erbașu a deschis, alături de reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții, ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și ai Institutului Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cea de-a 32-a Conferință Națională a AICPS.

În calitate de președinte al singurei federații cu reprezentativitate în sectorul de activitate construcții civile și industriale, domnul Cristian Romeo Erbașu a punctat, o dată în plus, importanța proiectării în sistemul calității în construcții și a manifestat, în numele Federației, deschiderea și susținerea pentru identificarea soluțiilor optime pentru a îmbunătăți această compontentă a sistemului calității. Președintele FPSC a insistat asupra faptului că, în prezent, costul aferent aceste activități, de 3% din valoarea unei investiții, nu este unul corect în raport cu răspunderile proiectanților și munca intelectuală.

În susținerea poziției FPSC a intervenit domnul Lucian Melinceanu, președintele AICPS care a punctat că fără un parteneriat ferm între Federație și AICPS, intrarea în vigoare a tipurilor de certificare instituite prin Legea nr.10/1995 privind calitatea în construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, va fi prorogată, încă o dată, fapt ce va determina, fără a generaliza, în continuare servicii ieftine și slab calitative în domeniul proiectării.

Federația Patronatelor Societăților
din Construcții

Str. Alexandrina nr. 20-22
Bloc C4, Et. 2, Sector 1, București

Telefon:  (+4) 0753 039 138
              (+4) 0722 222 481
              (+4) 0751 054 501

E-mail: office@federatiaconstructorilor.ro

Primește cele mai noi informații.
Abonează-te la newsletterul nostru!
Accept GDPR