Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC), organizație reprezentativă pentru activitatea de construcții civile, industriale, edilitare, drumuri si poduri, autostrazi, constructii rezidentiale, proiectare si arhitectura, instalații sanitare și electrice. FPSC este federația care se implică activ și susține interesele societăților din construcții. Federatia FPSC contribuie la îmbunătățirea legislației aplicabile domeniului, Federația Patronatelor Societăților din Construcții - FPSC participă la dialogul social, în grupuri de lucru, consultări, dezbateri.Federația Patronatelor Societăților din Construcții realizează schimburi de informații și experiență între membrii săi. FPSC dezvoltă relații și parteneriate profesionale naționale / internaționale și organizează / participă la evenimente de interes pentru constructori.

RomanianEnglish

"Orice putere este slabă dacă nu este unită"
15 ANI DE ACTIVITATE

Participări FPSC

FPSC a participat la Conferinta organizata de Comisia Europeana « Digitalisation in Social Security Coordination (ESSPASS) and Labour Cards »

theodora-blum

In data de 01.03.2023 Comisia Europeana a organizat Conferinta la nivel inalt cu tema « Digitalisation in Social Security Coordination (ESSPASS) and Labour Cards » 

FPSC a fost reprezentata de catre dna. Theodora Blum, Director Relatii Internationale, care a participat ca speaker alaturi de dna. Ramona Veleanu, vicepresedinte Federatia Generala a Sindicatelor FAMILIA la sesiunea dedicata cardurilor sociale de identificare in sectorul constructiilor din Romania, ca pas important spre digitalizare, combaterea muncii nedeclarate si a “dumpingului” social in sector.

In cadrul conferintei au avut loc si prezentari ale experientelor privind schemele cardurilor sociale din sectorul constructiilor implementate deja in Danemarca (Copenhaga) si Finlanda, avantajele introducerii acestora, tipurile de date stocate, impactul, provocarile dar si planurile de dezvoltare/imbunatatire.

Discutiile din cadrul conferintei s-au axat si pe ESPASS- initiativa Comisiei Europene de digitalizare a sistemele de securitate socială și de protecție socială în sprijinul mobilității forței de muncă care sa permita descarcarea versiunii electronice a documentelor, autoritatile putand verifica validitatea si autenticitatea documentelor online.

Mai multe detalii despre eveniment, prezentarile din cadrul evenimentului precum si despre cele de mai sus puteti regasi accesand urmatoarele link-uri:

 

Conferinta CE 01.03.2023

https://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=88&eventsId=2065&furtherEvents=yes

European Social Security Pass Pilot Project:

https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1545&langId=en

Single Digital Gateway:

https://single-market-economy.ec.europa.eu/single-market/single-digital-gateway_en

European Digital Identity:

https://commission.europa.eu/strategy-and-policy/priorities-2019-2024/europe-fit-digital-age/european-digital-identity_en

Labour Card/Social ID:

https://www.fiec.eu/our-projects/completed-projetcs/social-id-card

European Health Insurance Card:

https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559&langId=en

Federația Patronatelor Societăților
din Construcții

Str. Alexandrina nr. 20-22
Bloc C4, Et. 2, Sector 1, București

Telefon:  (+4) 0753 039 138
              (+4) 0722 222 481
              (+4) 0751 054 501

E-mail: office@federatiaconstructorilor.ro

Primește cele mai noi informații.
Abonează-te la newsletterul nostru!
Accept GDPR