RomanianEnglish

Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC), organizație reprezentativă pentru activitatea de construcții civile, industriale, edilitare, drumuri si poduri, autostrazi, constructii rezidentiale, proiectare si arhitectura, instalații sanitare și electrice. FPSC este federația care se implică activ și susține interesele societăților din construcții. Federatia FPSC contribuie la îmbunătățirea legislației aplicabile domeniului, Federația Patronatelor Societăților din Construcții - FPSC participă la dialogul social, în grupuri de lucru, consultări, dezbateri.Federația Patronatelor Societăților din Construcții realizează schimburi de informații și experiență între membrii săi. FPSC dezvoltă relații și parteneriate profesionale naționale / internaționale și organizează / participă la evenimente de interes pentru constructori.

 


"Orice putere este slabă dacă nu este unită"

cair

Participări FPSC

Reprezentanții FPSC au participat, în perioada 29-30 mai, la Conferința internațională despre inovarea în construcții – INNOCONSTRUCT organizată de Clusterul TEC la UTCB

Clusterul TEC a organizat, în perioada 29-30 mai 2024 , în noul centrul de conferințe al Universității Tehnice de Construcții din București, cea de-a patra Conferință internațională despre inovarea în construcții – INNOCONSTRUCT. Tema conferinței de anul acesta a fost „rezolvarea puzzle-ului digital în construcții”.

Federația Patronatelor Societăților din Construcții, în calitate de membru fondator al Clusterului TEC, a fost reprezentată de președintele acesteia, dr.ing. Cristian Romeo Erbașu, de directorul general,  Adriana Iftime și de echipa executivă, directorii Irina Forgo, Theodora Blum și Andreea Uncrop.

Președintele Federației, domnul Cristian Erbașu a deschis Conferința, alături de primul-ministru al României, domnul Marcel Ciolacu și rectorul Universității de Construcții din București, domnul Radu Văcăreanu.

Directorul General al Federației, inginerul Adriana Iftime a participat, în calitate de speaker, la Conferința BUS4RoBoost, executivului Federației revenindu-i sarcina de a reprezenta Federația în cadrul meselor rotunde și a workshopurilor organizate.

Toți participanții prezenți la Conferință au concluzionat că Federația Patronatelor Societăților din Construcții are un rol vital în gestionarea noilor provocări din domeniul construcțiilor determinate de evoluția instrumentelor de lucru ce implică digitalizare și inteligență artificială. Decalajul dintre vărfurile industriei care și-au asumat și îmbunătățit aceste instrumente și autoritățile publice, pe de o parte și masele din sector, pe de altă parte este unul considerabil, iar Federația, în acest moment, reprezintă singura structură de legătură dintre acestea. Prin acțiunile sale, FPSC poate contribui la reducerea considerabilă a acestui decalaj.

De asemenea, participanții au fost interesați de punctul de vedere al Federației în ceea ce privește formarea profesională, în toate formele sale și lipsa forței de muncă calificate. La aceste capitole au fost reiterate angajamentele privind colaborarea FPSC – unități de învățământ superior de stat/autorități publice centrale pentru identificarea celor mai bune soluții care să nu determine doar calitate și cantitate  ci și să răspundă cu adevărat nevoilor din piață (publicat în data de 31.05.2024, fotocredit:Cluster TEC).

 

 

Federația Patronatelor Societăților
din Construcții

Str. Alexandrina nr. 20-22
Bloc C4, Et. 2, Sector 1, București

Telefon:  (+4) 0753 039 138
              (+4) 0722 222 481
              (+4) 0751 054 501

E-mail: office@federatiaconstructorilor.ro

Primește cele mai noi informații.
Abonează-te la newsletterul nostru!
Accept GDPR